سیستم اعلام حریق آدرس پذیر چیست ؟
    سیستم های اعلام حریق آدرس پذیر، نسل جدید سیستم های اعلام حریق، این امکان را به کاربر خواهد داد که هر کدام از المانها را به صورت مجزا کد گذاری کرده ( برای آن نام منحصر به فردی نیز تعریف نماید) و تمام قطعات را در یک لوپ و بدون توجه به نوع قطعه و فضا یا زون مربوطه، در یک مدار چینش نماید. مطابق استاندارد، این مدار می بایست به صورت حلقه قرار گرفته و ابتدا و انتهای آن بر روی پنل ها سربندی خواهند شد.
    لازم به ذکر است علاوه بر سربندی این مدار به حالت حلقه، می توان از حالت شاخه نیز استفاده کرد ولی در مواقع قطع مدار در قسمت های شاخه، با قطع یک قطعه،‌آن شاخه تا انتها از مدار خارج می گردد به همین علت نباید در مدارات اعلام حریق آدرس پذیر از شاخه استفاده کرد و تمام مدارات حتما به شکل حلقه سربندی و نصب گردند.
    معمولا سیستم اعلام حریق آدرس پذیر و متعارف، عملکردی اتوماتیک دارند. سیستم های اعلام حریق آدرس پذیر نیز از دو نوع سیستم آدرس پذیر انالوگ و هوشمند برخوردار می باشد و در پروژه ها مورد استفاده قرار می گیرند. سیستم های اعلام حریق هوشمند به دلیل حساسیت بالا، پیشرفت روز افزون تکنولوژی و دقت بالایی که دارند روز به روز مورد استقبال بیشتری قرار می گیرند. این نکته حائز اهمیت است که با پیشرفت تکنولوژی و استفاده از تجهیزات حساس و مدرن، در نصب و راه اندازی این سیستم ها نیز می بایست از تجربیات استفاده بیشتری شده و راه اندازی این سیستم ها با روشهای بروز شده ی اجرایی، در دستور کار اجرا قرار گیرد.

    شرکت مهندسی فرا حس مبین این افتخار را دارد، با توجه به تجربه اجرایی بالا در نصب و راه اندازی این سیستم های مدرن، تمام مشکلات و سختی مسیر اجرا را بدوش کشیده و در کنارتان خواهد بود.
    مد نظر باشد در طراحی سیستم های اعلام حریق، تعداد قطعات و نوع آنها مطابق استانداردهای NFPAو BS5839 انجام خواهد شد و به متعارف بودن سیستم اعلام حریق و یا آدرس پذیر بودن آنها ربطی نداشته و در هر دو مشترک و یکسان خواهد بود.
    سیستم های اعلام حریق آدرس پذیر نیز مانند باقی تجهیزات موجود در صنعت، از برندهای متفاوت و هر کدام از آنها، با پروتکل های متفاوت علاقه به ربودن بازار فروش در دنیا را دارند و در زمان طراحی و بستر سازی این گونه سیستم ها، کار متخصصین این حوزه را سخت تر خواهند نمود.
    میزان قطعات در هر لوپ، طول مسیر لوپها، استفاده از Branch ها در بعضی از برندها، تعداد آژیر در هر لوپ، میزان آمپر کشی لوپها، کابلها و المانهای ارتباطی بین پنلها، استفاده از ماژول های ایزولاتور، استفاده از ماژولهای In put  و Out put، استفاده از کانتکت های Dry و ولتاژی در ورودی و خروجی ها ماژول های External و دهها المان مختلف دیگر، می توانند در طراحی و بستر سازی این سیستم ها موثر بوده و تخصص و تجربه را در کنار هم، نیاز داشته باشند.

    مزایای سیستم اعلام حریق آدرس پذیر نسبت به سیستم های اعلام حریق متعارف:
    حساسیت بالای قطعات
    ضریب اطمینان بالاتر قطعات در عملکرد
    تشخیص مکان وقوع حریق به صورت نقطه ای و دقیق
    استفاده از تعداد پنل های کمتر در ورودی ساختمان ها که برای زیبایی بنا بسیار حائز اهمیت است
    امکان آرشیو تمامی Event ها
    امکان ارائه پرینت Evenها و یا فایل مورد نظر
    اعلام Fault های مختلف با تشریح دقیق آن
    استفاده از لوله گذاری و کابل کشی کمتر
    عدم نیاز به تفکیک مدارات آشکارسازها (دتکتور) با مدارات اعلام حریق(آژیر).
    امکان استفاده از فازهای مختلف در زمان اعلام.
    امکان تعریف کردن میزان حساسیت قطعات در خیلی از برندها.
    امکان سناریو نویسی و زون بندی قطعات با شرایط دلخواه.
    امکان ماینتورینگ سیستم به صورت نقطه ای و از راه دور.
    امکان دسترسی آسان و دسترسی به تمام جزئیات پنل های Master در دستگاههای تکرار کننده .
    قطع مدار لوپ در زمان اتصال کوتاه
    امکان تغذیه مدار از دو مسیر با این توضیح که با باز شدن مدار در یک نقطه از لوپ، قطعه ای از مدار خارج نمی گردد.
    و ….

    معایب سیستم اعلام حریق آدرس پذیر نسبت به سیستم های متعارف:
    قیمت بالای تجهیزات
    راه اندازی دشوارتر

    فضاهایی که سیستم اعلام حریق آدرس پذیر لازم الاجرست:
    در پروژه هایی با اسکیل بزرگ که بیش از 32 زون، قطعه مورد نیاز است.
    مراکز آموزشی بزرگ
    تمام بیمارستان ها و مراکز درمانی
    هتل ها و خوابگاهها
    زندانها

    اماکن اشاره شده ی فوق معمولا به تجهیزات آدرس پذیر تجهیز خواهند شد و در شرایط خاص و تعداد قطعات کمتر می توان از سیستم های اعلام حریق متعارف نیز استفاده کرد.

    نتیجه گیری:
    بنا بر توضیحات ارائه شده ی فوق، استفاده از سیستم های اعلام حریق ادرس پذیر به صرفه تر و منطقی تر از سیستم های اعلام حریق متعارف می باشد. با توجه به اینکه در پروژه های بزرگ، قیمت سیستم های آدرس پذیر اختلاف چندانی با سیستم های اعلام حریق متعارف نداشته، پیشنهاد می گردد به جزء پروژه ها و بناهای خیلی کوچک حتما از سیستم اعلام حریق آدرس پذیر استفاده گردد.