هوشمند سازی ساختمان

با تغییرات عظیمی که در زمینه های مختلف زندگی بوجود آمده است، ساختمان ها و لوازم مورد استفاده انسان نیز دست خوش این تحولات قرار گرفته و توسعه و گسترش چشمگیری کرده اند و به زودی زود با گسترش بیشتر تکنولوژی IOT علاوه بر ساختمان ها تمام شهرها نیز به صورت هوشمند به شبکه جهانی اینترنت متصل خواهند شد.

با فن آوری های روز افزونی که در حال حاضر در دنیا قابل مشاهده می باشد، این نکته را یادآور می نماید که در آینده ای خیلی نزدیک تمام تجهیزات مورد استفاده بشر به نحوی هوشمند خواهد شد و به آسان ترین روش ممکن که در حال حاضر اینترنت می باشد در دسترس بشریت قرار خواهد گرفت. هوشمند سازی ساختمان در ابتدای این تکنولوژی ها قرار داشته و این قابلیت را به کاربر می دهد که به صورت اتومات و یا صرف کمترین اقدام فیزیکی، تمام سیستم ساختمان را در کنترل خود داشته باشد.

Smart Home

سیستم های هوشمند به سرعت وارد دنیای ساختمان های مختلف اداری، مسکونی، بیمارستانها، هتلها و مدارس، تجهیزات پزشکی، خدمات رباتیک، صنعت، سرگرمی ها و شهر بازیها، حمل و نقل، کاربردهای نظامی، خدمات آموزشی، فناوری تشخیص هویت و … خواهد شد.

تعریف هوشمند سازی ساختمان:

طراحی، اجرا و راه اندازی سیستم های هوشمند کنترلی، به جهت  مدیریت بهتر انرژی، استفاده راحت، دسترسی آسان  را هوشمند سازی می گویند و به طور کلی به 2 بخش سیستم های مدیریت ساختمان (Building Management systems) (BMS) و سیستم های اتوماسیون خانگی (Home Automation) تقسیم می شوند. بعضی از ساختمان ها فقط دارای سیستم (BMS) و بعضی از آنها دارای سیستم  (Home Automation)  می باشد و در خیلی از ساختمانها این دو بخش به صورت یکپارچه مورد استفاده قرار می گیرد.

 سیستم های مدیریت ساختمان (Building Management systems) (BMS):

معنی و مفهوم کلمه BMS به صورت سنتی تر، بیشتر برای مدیریت تجهیزات اصلی ساختمان مانند موتورخانه ها و سیستم های چیلر و هواسازها، الکتروپمپها، تجهیزات استخر و سونا، برق اضطراری، آسانسورها، کنترل تردد و بیشتر مشاعات مورد استفاده قرار گرفت و با اجرای سناریوهایی، به صورت اتومات و کنترل از راه دور به صورت خیلی جامع میزان مصرف انرژی و … را در نمودارهایی به کاربر نمایش میداد و مهمتر از آن، خرابی تجهیزات و … را نیز قبل از بروز حادثه های جبران ناپذیر اعلام می نماید.

سیستم های اتوماسیون خانگی (Home Automation):

با تغییرات تکنولوژی، مدیریت تجهیزات در داخل واحد های مسکونی نیز متحول گردید و به دلایلی همچون بهینه سازی مصرف انرژی، آرامش و آسایش بیشتر، لوکس بودن تجهیزات و … سیستم های اتوماسیون خانگی شکل می گیرد و سیستم هایی مانند کنترل روشنایی، تنظیم میزان شدت نور، کنترل نورهای رنگی، کنترل پرده، کنترل سیستم های سرمایش و گرمایش، سیستم صوتی، سنسورهای حرکتی و تشخیص حضور، سنسورهای نشت گاز، مدیریت سیستم های نظارتی، کنترل تردد، کنترل پارکینگ هوشمند، فرمان پذیری با پیامک، کنترل کل سیستم با نرم افزارهای کامپیوتری و اندروید و IOS و ….. از جمله ی این سیستم ها می باشد.

قابلیت ها و مزایای سیستم هوشمند:
  • بهینه سازی مصرف انرژی
  • کنترل و دسترسی تمام سیستم ها بسیار راحت و آسان
  • کنترل از راه دور
  • امکان سناریوهای چند منظوره
  • افزایش طول عمر تجهیزات
  • گزارش گیری از سیستم ها
  • زیبایی تجهیزات و استفاده تعداد کم آنها در ساختمان
  • کنترل خودکار خیلی از قسمتهای سیستم نسبت به تغییرات دلخواه
  • امکان پخش خودکار موزیک و اذان در زمان های تعریف شده
  • کنترل آسانسورها و بالابرها
  • کنترل استخر و سونا
  • کنترل تردد و قفل های هوشمند
  • کنترل و مدیریت پارکینگ
  • کنترل و مدیریت هتل
  • آبیاری اتوماتیک
  • امنیت در مقابل سرقت
  • ایمنی حریق و نشت گاز
  • و ….
Smart Home

 که البته به نسبت فضاها با کاربری های مختلف، قابلیت ها قابل افزایش خواهد بود به عنوان مثال قابلیت های سیستم هوشمند در یک ساختمان بیمارستان با ساختمان آموزشی خیلی متفاوت خواهد بود.

انواع سیستم های هوشمند سازی ساختمان:

سیستم هوشمند ساختمان به طور کلی به دو نوع کاملا مختلف تقسیم می شود.

اساسا سیستم های هوشمند سازی وایرلس با سیستم های سیمی بسیار متفاوتند و این سیستم ها خود با پروتکل های مختلفی ارتباطات را در بین تجهیزات جاری می نمایند و دارای نوع های مختلفی از نظر پروتکل می باشند. هر کدام از پروتکل های سیستم وایرلس، با پروتکل دیگر تفاوت داشته و از معایب و مزایایی برخورداند. از پروتکل های سیستم هوشمند سازی ساختمان می توان به Zigbee و  Z-Wav، ANT، RF، Bluetooth و … اشاره کرد.

در پروتکل های سیمی معمولا تجهیزات با انواع Actuator های تابلویی، سنسورها و تجهیزات Monitoring در یک سیستم قرار گرفته و با فرماندهی و فرمانپذیری، دستورات کاربر را عملی می نمایند. دستورات به صورت تکی و یا چند تایی در فرامین قرار می گیرند. از دیرباز بسته به خواسته بشریت و تکامل صنعت هوشمند سازی، پروتکل هایی در این خصوص ابداع و به بازار ارائه شده است و متناسب با پروتکل ها، برندهایی نیز تولید و بنا به نیاز جامعه تولید می گردد.

از انواع پروتکل های سیمی می توان به پروتکل های زیر اشاره کرد:
  • KNX یکی از محبوبترین پروتکل جهت هوشمند سازی ساختمان Home Automation
  • X10
  • Plc-Bus
  • Mode Bus
  • S-Bus
  • C-Bus
  • BAC net
  • Lon works
  • و ….

 با انواع پروتکل فوق، برندهای زیادی با دیزاین یا طراحی خاص و متنوع تولید شده اند و با کیفیت ها و قیمت های متنوعی موجود می باشند.

توانایی های شرکت فرا حس مبین در خصوص هوشمند سازی ساختمان:

شرکت مهندسی فرا حس مبین با استفاده از تجربه پرسنلی کار آمد و مجرب، افتخار دارد نسبت به خواسته کارفرما، بهترین راهکارها و بروزترین تجهیزات را به شما پیشنهاد نماید ما توانایی هایمان را با بالاترین کیفیت به شرح ذیل ارائه خواهیم نمود:

راهکار مطلوب (Solution & Proposal): شرکت فرا حس بعد از دریافت درخواست کارفرما و میزان هزینه ی ایشان، بهترین پیشنهادات را با بالاترین کارآیی، در کمترین زمان ممکن ارائه خواهد نمود.

طراحی (Design): بعد از تایید پروپوزال ارائه شده، با دریافت دیتای اولیه ساختمان مانند پلان های معماری و مشخص شدن سیستم ها و تجهیزات مورد استفاده، چینش تجهیزات هوشمند و تعداد آنها طراحی و نحوه ی بستر سازی و ارتباطات تجهیزات به طور کامل امکان سنجی و بر روی پلان های اتوکد پیاده سازی و ارائه می گردد.

تامین کالا (Sale): ما به نسبت خواسته و نیاز کارفرما، بدون تمرکز بر روی فروش برند خاصی، برندهای مطرح بازار را، البته با بهترین قیمت ها به شما پیشنهاد خواهیم داد و در خصوص تحویل به موقع آنها به پروژه تعهد کتبی خواهیم داد.

نصب و برنامه نویسی (installing & Programming): در اکثر مواقع به اشتباه، نصب و راه اندازی سیستم های این چنینی جدی گرفته نمی شود که صد البته مهمترین قسمت، برنامه نویسی و راه اندازی سیستم ها می باشد چرا که بدترین برندهای دنیا هم حداقل توسط یک سازمان یا آزمایشگاه معتبر جهانی تایید شده اند و نباید در سیستم های ساده ای که معمولا در ایران استفاده می شود، دچار مشکل گردند. یکی از بزرگ ترین افتخارات این مجموعه، توان بالای نصب، پروگرامینگ و راه اندازی می باشد.

مستند سازی و تهیه ازبیلت(Documentation & As built) : وقتی پروژه به طور کامل به اتمام رسید، باید مستندات اجرایی و ازبیلت های پروژه مانند نقشه های هوشمند ساختمان، نقشه های تابلوهای برق هوشمند و فایل های پشتیبان سیستم به کارفرما ارائه گردد و به ندرت شرکتی وجود دارد که مستندات پروژه را به کارفرما تحویل نماید چرا که زمانبر و هزینه بر خواهد بود و ما بر این شده ایم که آماده سازی آنها را از ابتدای کار در برنامه کاری ما قرار خود قرار داده و ارائه آن جزء تعهدات این مجموعه می باشد.

شاید بخواهید از این مطالب نیز دیدن کنید:

Farahes-Contact
اشتراک گذاری این مطلب

آخرین مطالب

مشاوره آتش نشانی ساختمان

در تمام علوم و فنون در دنیا یکی از مهمترین عاملی که می تواند پروسه های اجرایی یک شخص حقیقی و یا حقوقی را کم هزینه و کوتاه نماید موضوع

C-tech Conventional

سیستم اعلام حریق متعارف (conventional)

یک سیستم اعلام حریق متعارف متشکل از یک یا چند پنل اعلام حریق بوده که از تعدادی مدار اعلام حریق به همراه انواع سنسور و شاسی که به صورت موازی